diumenge, d’octubre 15, 2006

L'associacion Louis Conlombant - per Laureta15

L'Associacion Louis Conlombant


Es una associacion fondada en 1906 per Louis Conlombant, un regent. Sa tòca es de mandar d'enfants desfavorits en vacanças al campèstre. Actualament l'òbra organiza las vacanças de 1600 a 1900 dròlles. A la debuta los manits partissián sonque dins Cantal, l'espaci geografic s'es ara espandit a Alièr, Aude, Avairon, Cevènas e Òlt. Concernís los enfants entre 3 e 12 ans. L'associacion se ten Cai de Jemmapes dins lo desen arrondiment de Paris, es compausada mai que mai de professors que, lo temps de las vacanças venon directors de sector, es a dire que visitan las familhas d'acuèlh per verificar que tot s'i passa plan e que los enfants sián recebuts dins de bonas condicions. Los dròlles pòdon partir pendent l'estiu mas tanben pendent las pichòtas vacanças per los que son ja partits amb l'òbra e que tòrnan cada còp dins la meteissa familha. Pendent lo demai de l'annada, vivon siá amb lors parents, siá foguèron plaçats, per l'Ajuda Sociala a l'Enfança, dins de familhas d'acuèlh, que se mainan los Conselhs Generals, o dins de fogals.

Lo problèma mai grand de l'òbra, uèi, es de trobar totjorn mai de familhas per recebre los enfants, que lo nombre quita pas d'augmentar, çò qu'es de mens en mens aisit perque, ara, las femnas demòran pas mai a la bòria per ajudar, van trabalhar a l'exterior. De mai, las exigéncias administrativas, que siá de la DDASS o de la DDJS, fan que ven dificil de s'ocupar d'una tala associacion.

Contràriament a aquò, lo bonaür dels enfants de poder, lo temps de las vacanças, sortir de lor quotidian, sovent tan triste, es totjorn perceptible e fa d'autant mai plaser de veire.


Lo sit internet: http://www.olcparis.com